Home > Разни > И аз уча нещо ново!

И аз уча нещо ново!

От както пребивавам в софийския квартал Младост, висейки на спирката на 43-ти блок дълго съм се взирал в една новопостроена стъклена сграда със странно име отгоре – Телерик, като дълго време го бърках с Телелинк. В последствие разбрах че двете наименования са на две коренно различни фирми. Едва няколко месеца след това разбрах и с какво се занимава фирмата.

Преди три седмици мой приятел ми каза че се е записал на безплатен курс. Доста се усъмних и започнах да търся къде е уловката в цялата работа. Изпратиха ми линк на официалната страница на курса, разгледах и се оказа че не е само един курс а цяла акадения пълна с различни курсове.

Вниманието се фокусира върху точно този курс за който и отворих страницата на академията, а именно SEO (Search Engine Optimization) курсът. Оказа се че с попълването на една проста форма, без никакви усилия, се регистрираш за напълно безплатен курс. И без много да се замисля се записах. В последствие открих и списъка на лекторите. Повечето хора не ги бях и чувал до момента, нормално при положение че не съм се и замислял че има хора с такива професии.

В един момент се замислих защо тези хора си губят времето да обясняват разни неща на хора, които едва ли на излизане от залата ще помнят нещо от казаното им преди 5 минути. И съдейки по пръскащата се по шевовете зала осъзнах че от всичките близо 300 души само 2-ма 3-ма наистина ще осъзнаят казаното им и ще създадат нещо уникално и неповторимо. А какво по-ценно в наши дни от това да се появи нещо ново, нещо за което не си си и представял че може и да съществува, нещо което ще ти “отвори очите” към непознати за теб кътчета и възможности. Дори и само един да успее да достигне нивото на лекторите, та дори и да го надскочи отново ще е успех. Може би и за това тези Хора безвъзмездно помагат, защото някой някога им е подал ръка в точния момент. Някои биха казали, че съдбата се е намесила, други, че е чиста случайност, аз бих казал че просто се следва нормалния ход на вселената от който никой не може да избяга.

А лично за мен: записах този курс за да се обогатя интелектуално. Като пълен профан аз нищо не разбирам от тези работи. Сега пък ще попитате: “Кои работи?”. Отговарям: всичко що е оптимизация и донастройка. Както повечето хора аз лично използвам търсачката за да си намеря песен или филм или новина. В последно време не отварям конкретен сайт директно, а го зареждам през Google. По тази причина и очаквам да намеря сайтовете, които търся на едни от първите места от резултатите, които са се получили в резултат на моето търсене. А как става това, еми не знам :). Ето защо се записах.

Не очаквам моят блог или сайт да излиза на първото място, но поне в първите няколко страници. Лично не съм гледал повече от 3-тата страница с резултати, за това и искам да се помествам в тези няколко страници.

Приветствам идеята за безплатни курсове, безплатни сертификати. Нека са достояние на голямата публика, нека са достъпни за широката маса. Но! Уточнявам! Трябва да се насочат тези курсове към конкретните маси, конкретните кръгове от интереси. И още нещо, въпреки, че са обществено достояние, само най-най-добрите да придобиват сертификат или ценз за дадени умения или правоспособност, за да не става като при БГ университетите :).

Така че, драги читатели, ходете на курсове. И един съвет от мен: внимателно подбирайте Вашият курс.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: